Meeting WereldOuders

10-12-2013

Locatie

De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam. De Nieuwe Poort wil de Nederlandse samenleving menselijker maken. Deze stichting heeft een clubhuis in het hart van het grootste zakencentrum van Nederland: de Zuidas. Deze ontmoetingsplek is open voor iedereen en biedt ruimte voor o.a. ontmoetingen, filosofie, literatuur, theater, lezingen en niet te vergeten lekker, eerlijk eten en drinken.

initiatief

WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze liefde, aandacht, verzorging, scholing en een vakopleiding krijgen. Zo hebben zij een goede kans op een toekomst waarmee ze zichzelf en hun omgeving versterken.

Meeting WereldOuders

Vragen

Tijdens deze MM stonden de volgende twee vragen van WereldOuders centraal:

  1. Hoe kan WereldOuders in Nederland op structurele wijze haar inkomsten vergroten?
  2. Hoe kan WereldOuders op unieke wijze haar naamsbekendheid en zichtbaarheid in Nederland vergroten?

Resultaat

Deze MM heeft talloze inspirerende ideeën opgeleverd voor WereldOuders, zoals onderstaande foto’s van de gebruikte flip-overs laten zien. Enkele voorbeelden van de suggesties die zijn gedaan: Benut het mooie verhaal van de oprichtster beter, creëer een campagne gericht op grootouders (WereldGrootouders) en genereer publiciteit via basisscholen. Erg leuk is ook dat meerdere snowflakes als vervolg op deze sessie samen met WereldOuders een leiderschapsprogramma aan het ontwikkelen zijn.

Deelnemers

Alex Verheijden
Cees Jan Buurman
Derk Bothe
Hans Veenman
Ingrid Aarsman
Johanna Rakers
Lisette van der Boog
Mascha Damen
Mayke Geradts
Michiel Daalmans
Paul te Bokkel
Pauline van Lemberger
Petrosjan Damen
Sandra Gevaert
Urita Mual