Meeting Leiderschapshuis

12-09-2013

Locatie

Het Leiderschapshuis, gevestigd in Huize Voordaan in Groenekan. Het Leiderschapshuis is ontstaan vanuit de behoefte om nieuwe vormen van leiderschap te onderzoeken, te ontwikkelen en over te dragen zodat deze aansluiten bij de behoeften van een innovatieve en duurzame samenleving.

initiatief

Ontwikkelingsbank FMO

Meeting Leiderschapshuis

Vragen

Onderstaande tekst geeft het idee weer waar we over hebben gesproken tijdens deze MM:

"We willen proberen om fondsen beschikbaar te maken voor de ‘missing middle’, dus gericht op bedragen waarschijnlijk tussen de 50.000-1.000.000 euro (onduidelijk of we echt tot zulke hoge bedragen gaan). We hebben de middelen nog niet maar met behulp van een goed investeringsvoorstel en businessplan willen we FMO overtuigen van de noodzaak om hier in te investeren. We zouden vooral advies willen krijgen over de manier waarop we intern voldoende support kunnen krijgen voor dit idee."

Initiatief 2

Leap into Life. This is a professional family that shares resources and works collectively to empower people in local, rural areas in their actions to improve their prosperity and that of their community with respect for the common good of nature and mankind.

Meeting Leiderschapshuis

Vragen

Onderstaande tekst van Leap into Life was het vertrekpunt van deze sessie:

“We vragen jullie om mee te denken en ideeën te genereren om dit initiatief een stap verder te brengen. Daarnaast willen we graag ook over praktische onderwerpen met jullie sparren, over welke contacten we zouden moeten aangaan en welke acties (focus) nu relevant zijn. In de bijlage vind je meer informatie over Leap Into Life, zie ook www.facebook.com/ LeapIntoLife.”a

Resultaat

Beide initiatieven hebben we vooral geholpen om scherper te krijgen wat de kern is van hun idee. Een mooie opmerking van een van de aanwezige snowflakes was 'je geeft maar je ontvangt ook'.

Deelnemers

Lisette Reek
Petrosjan Damen
Sandra Gevaert
Mariken Gaanderse
Hans Veenman
Monique Neyzen
Peter Spuijbroek
Erik ten Berge
Lisette van der Boog
Mayke Gerards
Alain Volz
Paul te Bokkel
Derk Bothe
Judith Wensink
Elisabeth Wegen